Skip links

Δρόσος Τσαβλής: Ήρθε η κρίσιμη ώρα να δώσουμε τέλος σε μια καταστροφική τετραετία για τη Θεσσαλονίκη

Σφοδρή επίθεση στον απερχόμενο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Βασιλικό Θέατρο.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Όλοι Εμείς» καταλόγισε στη διοίκηση του δήμου αδράνεια και ανικανότητα και τόνισε πως η παράταξή του και θέλει και μπορεί να κάνει τη διαφορά για ένα καλύτερο μέλλον για τη Θεσσαλονίκη.

«Δεν θα πνιγούμε άλλο στη βρομιά, στον μηδενισμό, στην εξαπάτηση. Θέλουμε να αναπνεύσουμε οξυγόνο, να δημιουργήσουμε, να ζήσουμε. Όλοι Εμείς βροντοφωνάζουμε ότι και θέλουμε και μπορούμε. Μπορούμε να δώσουμε λύσεις.

Μπορούμε να προσφέρουμε στους αδύναμους. Μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον. Μπορούμε να διεκδικήσουμε για την πόλη που αγαπάμε. Ήρθε η κρίσιμη ώρα για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, για όλους εμάς, να δώσουμε τέλος σε μια καταστροφική τετραετία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσαβλής υποστήριξε πως η πόλη βυθίζεται αβοήθητη σε μια καταστροφή χωρίς επιστροφή, θυμίζοντας τον Τιτανικό «με τον κυβερνήτη να φωτογραφίζεται στα σαλόνια όταν το πλοίο βουλιάζει αφού έχει συγκρουστεί με το παγόβουνο της μη ανάπτυξης, των συσσωρευμένων προβλημάτων και κυρίως της αδιαφορίας, της ανικανότητας και της απραξίας».

Για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα ανέφερε πως καπηλεύεται έργα άλλων και ότι το μόνο που καταφέρνει να κάνει ο ίδιος και η πολιτική του είναι να ναρκοθετεί τη συγκυρία της ανάπτυξης «με την αδιαφορία του, με την τραγική εικόνα της Θεσσαλονίκης σε καθαριότητα και πράσινο, με το ανυπόφορο κυκλοφοριακό χάος, γενικώς με την παράδοση μιας πόλης που δείχνει να καταρρέει».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως τα κίνητρα του συνδυασμού δεν είναι ωφελιμιστικά. «Δεν ψάχνουμε για εξουσία ή για καρέκλες, αλλά θέλουμε να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας να προσφέρουμε χείρα βοηθείας στους συνδημότες και την πόλη μας, που βγαίνουν από μια οικονομική, μια υγειονομική και μια ενεργειακή κρίση χωρίς έχουν μια δημοτική αρχή που να νοιάζεται γι αυτούς, αλλά μόνο για τον εαυτό της», ανέφερε.

Ο κ. Τσαβλής υποστήριξε πως είναι ο μοναδικός ανεξάρτητος συνδυασμός, μια παράταξη 155 ενεργών πολιτών. Μάλιστα καταλόγισε εξαρτήσεις όχι μόνο στον κ. Ζέρβα, αλλά και στους ανθυποψηφίους του Σπύρο Πέγκα και Στέλιο Αγγελούδη.

«Ο απερχόμενος δήμαρχος απέδειξε επί 4 χρόνια ότι δεν συγκρούστηκε για τίποτα με την κυβέρνηση, δεν ενημερώθηκε για τίποτα, δεν εκμεταλλεύτηκε τίποτα, παρά περίμενε υπομονετικά την απόδοση ενός χρίσματος. Ο κ. Αγγελούδης, με το ΠΑΣΟΚ να στελεχώνει σχεδόν το σύνολο του συνδυασμού του, μαζί με μερικούς πρόθυμους Νεοδημοκράτες για το ξεκάρφωμα, δείχνει από τώρα ότι θα αντιπολιτεύεται με πολιτικά κίνητρα, με άγνωστη τύχη για τις διεκδικήσεις της πόλης. Και ο κ. Πέγκας, προσθέτει στο αντιπολιτευτικό χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ και το εκδικητικό μένος Μπουτάρη, που επικαθήμενος στο σβέρκο του, μπορεί για παράδειγμα να μας επιβραδύνει εκ νέου στο Μετρό», σημείωσε.

Στο ερώτημα γιατί κάποιος να τον ψηφίσει είπε πως πρωτίστως είναι το πρόγραμμα του συνδυασμού, το οποίο χαρακτήρισε εμπεριστατωμένο, με άμεσες λύσεις, «σε αντίθεση με το γεμάτο μελέτες και μελλοντικές υποσχέσεις πρόγραμμα Ζέρβα, το «ψηφίστε με και θα δείτε» πρόγραμμα Αγγελούδη, το χαώδες πρόγραμμα Πέγκα».

Ο κ. Τσαβλής παρουσίασε τους βασικούς άξονες και ενδεικτικές προτάσεις του συνδυασμού για όλους τους τομείς. Για την καθαριότητα έκανε λόγο μεταξύ άλλων για επανεκκίνηση του στόλο των απορριμματοφόρων που ακινητοποιήθηκε λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, αξιοποίηση του δυναμικού των υπαλλήλων καθαριότητας και ενημέρωση των πολιτών για τα εβδομαδιαία προγράμματα αποκομιδής, πλύσης κάδων και δρόμων. Και δεσμεύτηκε πως ο δήμος θα κινηθεί νομικά ενάντια σε όποιους γράφουν πάνω σε ιστορικά μνημεία και θα εφαρμόσει τη νομιμότητα στα τραπεζοκαθίσματα.

Για το κυκλοφοριακό σημείωσε πως πρώτη κίνηση θα είναι η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων, ώστε να απελευθερωθούν πάνω από 3.000 θέσεις στάθμευσης και θα ακολουθήσει η εφαρμογή του κανονισμού φορτοεκφορτώσεων στις μεγάλες αρτηρίες και η νυχτερινή αποκομιδή στους κεντρικούς δρόμους.

Σχετικά με το πράσινο πήρε θέση υπέρ της δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου στη ΔΕΘ, με αφορμή το διαφαινόμενο, όπως είπε, πάγωμα του προγράμματος ανάπλασης.

Οι προτάσεις για την κοινωνική πολιτική που παρουσίασε περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, λειτουργία δημοτικών ιατρείων σε κάθε δημοτική κοινότητα, δημιουργία δημοτικού οδοντιατρείου και δίκτυο μεταφοράς νεφροπαθών ή ΑΜΕΑ οικονομικά αδυνάτων.

Για την Πλατεία Ελευθερίας δεσμεύτηκε ότι θα γίνει επιτέλους πάρκο μνήμης όπως επιτάσσει η ιστορική μνήμη της πόλης, ενώ για την Πλατεία Αριστοτέλους είπε πως θα επιχειρηθεί να μείνει στη μορφή που σχεδίασε ο Εμπραρ με ριζική ανακαίνιση και όχι ανάπλαση που αλλάζει πλήρως την εικόνα του τοπόσημου της Θεσσαλονίκης.

«Η Θεσσαλονίκη μπροστά σε μια υποβάθμιση που θα τη μετατρέψει σε ουραγό έχει τη ευκαιρία να γίνει πρωταγωνίστρια. Στις 8 Οκτωβρίου έχουμε πλέον τη λύση. Την Κυριακή αντί του εγώ επιλέγουμε το εμείς. Αντί του μόνος επιλέγουμε το όλοι μαζί. Όλοι Εμείς περιμένουμε όλους εσάς, ώστε να δημιουργήσουμε έναν δήμο πρωτοπόρο. Και θέλουμε και μπορούμε για το καλό της αγαπημένης μας Θεσσαλονίκης», κατέληξε.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Τσαβλή παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του.
Πηγή: Voria.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στον ιστό.
Άνοιξε
Σύρε