Skip links

Δρόσος Τσαβλής: Θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε λύσεις!

Θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε λύσεις στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ο ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στο κατάμεστο Βασιλικό Θέατρο.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Όλοι Εμείς», επισήμανε ότι ήρθε η κρίσιμη ώρα για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, για όλους εμάς, να δώσουμε τέλος σε μια καταστροφική τετραετία.
Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα πνιγούμε άλλο στη βρομιά, στον μηδενισμό, στην εξαπάτηση. Θέλουμε να αναπνεύσουμε οξυγόνο, να δημιουργήσουμε, να ζήσουμε. Όλοι Εμείς βροντοφωνάζουμε ότι και θέλουμε και μπορούμε. Μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Μπορούμε να προσφέρουμε στους αδύναμους. Μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον. Μπορούμε να διεκδικήσουμε για την πόλη που αγαπάμε».

Ο κ. Τσαβλής υπογράμμισε ότι βλέπουμε γύρω μας τον καταστροφικό συνδυασμό αδιαφορίας και ανικανότητας που χαρακτήρισαν τη δημαρχία Ζέρβα και παρομοίασε την σημερινή κατάσταση της Θεσσαλονίκης με τον Τιτανικό «με τον κυβερνήτη να φωτογραφίζεται στα σαλόνια όταν το πλοίο βουλιάζει αφού έχει συγκρουστεί με το παγόβουνο της μη ανάπτυξης, των συσσωρευμένων προβλημάτων και κυρίως της αδιαφορίας, της ανικανότητας και της απραξίας».
Μπροστά στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου, ο κ. Τσαβλής τόνισε ότι ο συνδυασμός «Όλοι Εμείς», περιλαμβάνει 155 ενεργούς πολίτες και είναι ο μοναδικός πραγματικά ανεξάρτητος, χωρίς κομματικά βαρίδια σε αντίθεση με τους κ.κ. Ζέρβα. Αγγελούδη και Πέγκα.

Και ανέφερε: «ο απερχόμενος δήμαρχος, απέδειξε επί 4 χρόνια ότι δεν συγκρούστηκε για τίποτα με την κυβέρνηση, δεν ενημερώθηκε για τίποτα, δεν εκμεταλλεύτηκε τίποτα, παρά περίμενε υπομονετικά την απόδοση ενός χρίσματος. Ο κ. Αγγελούδης, με το ΠΑΣΟΚ να στελεχώνει σχεδόν το σύνολο του συνδυασμού του, μαζί με μερικούς πρόθυμους Νεοδημοκράτες για το ξεκάρφωμα, δείχνει από τώρα ότι θα αντιπολιτεύεται με πολιτικά κίνητρα, με άγνωστη τύχη για τις διεκδικήσεις της πόλης. Και ο κ. Πέγκας, προσθέτει στο αντιπολιτευτικό χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ και το εκδικητικό μένος Μπουτάρη, που επικαθήμενος στο σβέρκο του, μπορεί για παράδειγμα να μας επιβραδύνει εκ νέου στο Μετρό. Απέναντι λοιπόν στη λαίλαπα Ζέρβα που μας κουνά μαντίλι έχουμε δυο επίδοξους μνηστήρες με δεσμά ασήκωτα».

Στο ερώτημα γιατί να τον ψηφίσουν οι θεσσαλονικείς, απάντησε ότι πρώτος λόγος είναι το εμπεριστατωμένο, με άμεσες λύσεις πρόγραμμα του συνδυασμού του, «σε αντίθεση με το γεμάτο μελέτες και μελλοντικές υποσχέσεις πρόγραμμα Ζέρβα, το «ψηφίστε με και θα δείτε» πρόγραμμα Αγγελούδη, το χαώδες πρόγραμμα Πέγκα».
Αναπτύσσοντας τις θέσεις του, μίλησε για άμεσες και διαρκείς ενέργειες στην καθαριότητα, με επανεκκίνηση του στόλου των οχημάτων, αξιοποίηση του προσωπικού και δημιουργία ειδικών συνεργείων καθαριότητας για Νέα Παραλία και πλατείες, καθώς και την αποκλειστική νυχτερινή αποκομιδή στις κεντρικές αρτηρίες.
Για το θέμα του κυκλοφοριακού επανέλαβε ότι δεν πρέπει να αρχίσουν τα έργα για την υπερταχεία περιφερειακή (flyover) χωρίς να έχει λειτουργήσει για το Μετρό, κατηγορώντας τον απερχόμενο δήμαρχο ότι δεν έχει ακόμα ενημερώσει τους πολίτες πότε θα γίνει αυτό, ενώ στα πρώτα μέτρα του θα είναι η απομάκρυνση όλων των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, δημιουργώντας έτσι περίπου 4.000 θέσεις στάθμευσης. Νέα πρόταση είναι μάλιστα η δημιουργία Μόνιμου Παρατηρητήριου Κυκλοφορίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (δήμος, τροχαία, Περιφέρεια, έμποροι κ.ά.), του πρώτου ουσιαστικά οργάνου φορέων της Θεσσαλονίκης που θα προτείνει ενωμένο, μέτρα στην κυβέρνηση.

Για τη βελτίωση του πρασίνου, δεσμεύτηκε για τον τριπλασιασμό των δέντρων, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιούργησε το ανεξέλεγκτο κόψιμο τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πραγματικά προκαλεί γέλιο να πανηγυρίζει ο κ. Ζέρβας επειδή χρειάστηκε 4 χρόνια για να επιδιορθώσει το ρολόι από λουλούδια στην Αριστοτέλους, ενώ μέσα σε λίγες μέρες έκοψε πολλές εκατοντάδες δέντρα». Πρόσθεσε με έμφαση ότι επιμένει στη μετατροπή του χώρου της ΔΕΘ σε ένα τεράστιο μητροπολιτικό πάρκο με τη παράλληλη κατασκευή ενός μεγάλου υπόγειου πάρκινγκ, ζητώντας να παραχωρηθεί η έκταση στον δήμο Θεσσαλονίκης.
Παρουσίασε ακόμα τις προτάσεις για την αισθητική ανάπλαση της Θεσσαλονίκης (κίνητρα καλλωπισμού προσόψεων, αναβάθμιση πάρκων), την τουριστική ανάπτυξη (ανάδειξη βυζαντινής Θεσσαλονίκης, διεκδίκηση περισσότερων συνεδρίων και αύξηση ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων), τον πολιτισμό (άνοιγμα των Δημητρίων στα αποκλεισμένα σήμερα τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα), το αίσθημα ασφάλειας (δημιουργία δημοτικών αστυνομικών τμημάτων σε κάθε κοινότητα και πεζές περιπολίες), και τις δυνατότητες αυτοχρηματοδότησης του δήμου μέσω του δημοτικού ομολόγου (θεσπισμένου νομοθετικά από το 2019, που επιτρέπει σε ιδιώτες – επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε δημοτικές δραστηριότητες).
Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στην κοινωνική πολιτική του δήμου, για την οποία ο κ.Τσαβλής θεωρεί σημαντική και λόγω της ιδιότητας του ως ιατρού πνευμονολόγου. Προτείνει τη δημιουργία δημοτικού ιατρείου σε κάθε κοινότητα με διασφαλισμένη λειτουργία και στελέχωση, την ίδρυση δομών υγείας για καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς και κακοποιημένες γυναίκες, ειδικό πρόγραμμα για ΑΜΕΑ (μετακίνηση, άθληση, περίθαλψη) και ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων με άνοιγμα ΚΔΑΠ σε κάθε κοινότητα. Για την Πλατεία Ελευθερίας δεσμεύτηκε ότι θα γίνει επιτέλους Πάρκο Μνήμης όπως επιτάσσει η ιστορική μνήμη, και για την Πλατεία Αριστοτέλους είπε πως πρέπει να μείνει στη μορφή που σχεδίασε ο Εμπραρ με ριζική ανακαίνιση και όχι με ανάπλαση που αλλάζει πλήρως την εικόνα της.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Όλοι Εμείς», επισήμανε πως ο κ. Ζερβας, συνεχίζοντας την τακτική που εφάρμοσε στο δημοτικό συμβούλιο επί 4 χρόνια να μιλά και μετά να φεύγει απαξιώνοντας όλους τους δημοτικούς συμβούλους, έτσι και τώρα απέφυγε ως κρυπτόμενος δήμαρχος την αναμέτρηση σε ντιμπέϊτ, επειδή φοβήθηκε την αντιπαράθεση μαζί του. «Με φοβάται και αποφεύγει τον δημόσιο διάλογο μαζί μου», πρόσθεσε, «επειδή ο κ. Αγγελούδης δεν έχει καμία σχέση με τοπική αυτοδιοίκηση και ο κ. Πέγκας δεν ήταν στο δημοτικό συμβούλιο με επιλογή του, άρα κανείς τους εκτός από εμένα δεν μπορεί να διαψεύσει τον κ. Ζέρβα».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσαβλής τόνισε ότι «την ερχόμενη Κυριακή αντί του εγώ επιλέγουμε το εμείς» και κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν τον μοναδικό ανεξάρτητο συνδυασμό που δεν θα διστάσει να διεκδικήσει, ώστε με τη βοήθεια του Θεού να επιτευχθεί το όλοι μαζί αντί του μόνος.
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Τσαβλή παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στον ιστό.
Άνοιξε
Σύρε