Skip links

«Στόχος να δώσουμε οξυγόνο σε μια πόλη που δεν μπορεί να αναπνεύσει»

«Ένας δήμαρχος που έχει χάσει την επαφή του με τους πολίτες μοιάζει με ένα παιδί που έχει χάσει τους γονείς του. Ένας δημοτικός άρχοντας που αδιαφορεί για την πόλη του είναι σαν ένα διαιτητή που έχει χάσει κάθε έλεγχο του αγώνα. Ένας πρώτος πολίτης που βλέπει τα προβλήματά της να διογκώνονται μοιάζει με γιατρό αντιμετωπίζει με ασπιρίνες τον καρκίνο. Αυτή τη νοοτροπία θέλουμε να αλλάξουμε», τόνισε ο υπ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής συνομιλώντας με πολίτες χθες.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Όλοι Εμείς» και υποψήφιος Δήμαρχος, Δρόσος Τσαβλής συνεχίζει την περιοδεία του σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και αφουγκραζόμενος  τα προβλήματα των κατοίκων της, προτείνοντας λύσεις που περιέχονται στο πρόγραμμά του.

Ο Δρόσος Τσαβλής τις προηγούμενες ημέρες περιόδευσε στην Άνω Πόλη, την Τριανδρία, την Ξηροκρήνη και την Ε’ Κοινότητα. Χθες το βράδυ πραγματοποίησε ομιλία για τους κατοίκους της Ε’ Κοινότητας στο Θέατρο Άνετον. Αρχικά συλλυπήθηκε τους συγγενείς των 5 Ελλήνων που χάθηκαν στη Λιβύη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να ανακουφίσουν τον πόνο από συνανθρώπους μας και τους τιμούμε γι’ αυτό». Περιέγραψε το τέλμα στο οποίο βρίσκεται η Θεσσαλονίκη και ειδικά η Ε’ Κοινότητα, η πολυπληθέστερη της πόλης. Κατήγγειλε την επικοινωνιακή τακτική της διοίκησης Ζέρβα να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται στο παρά πέντε. Απέδειξε τη θολούρα και τα αποτελέσματα που έχουν σε μια πόλη τα χρίσματα και οι κομματικές εξαρτήσεις. Τόνισε πως η ανεξαρτησία του τού επιτρέπει να λέει την ξεκάθαρη θέση του: Όχι στα έργα της Υπερταχείας Λωρίδας αν δεν ξεκινήσει το Μετρό.

Αναλυτικά παρουσίασε το συγκροτημένο σχέδιο για την καθαριότητα, με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων και πλύσης κάδων και δρόμων, το οποίο θα τηρεί η Υπηρεσία Καθαριότητας και θα το γνωρίζουν οι πολίτες, και τη δημιουργία ειδικού συνεργείου για την Παραλία- το στολίδι της Ε’ Κοινότητας. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί οργανική μονάδα για την παρακολούθηση της θαλάσσιας ρύπανσης, και θα γίνει   επανεκκίνηση των πλωτών μέσων καθαρισμού. Τις «ενέσεις» πρασίνου και τον στόχο των τριπλασιασμό των δέντρων στην επόμενη πενταετία. Τον έλεγχο του κυκλοφοριακού, τη διαφάνεια στη διοίκηση του Δήμου, την αποκέντρωση των υπηρεσιών του, την καθιέρωση της ώρας του Δημάρχου. Την εμβληματική πρότασή του για τη δημιουργία Δημοτικού Ιατρείου αλλά και Δημοτικού Αστυνομικού Τμήματος σε κάθε κοινότητα. Την επαναφορά των καλλιτεχνικών εργαστηρίων και την εφαρμογή της πολιτιστικής αποκέντρωσης.

Στόχος τελικά και πρόταση του δημοτικού συνδυασμού «Όλοι Εμείς» είναι: «να δώσουμε οξυγόνο σε μια πόλη που δεν μπορεί να αναπνεύσει», όπως υπογράμμισε με έμφαση.

Κατόπιν ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες οι οποίοι έμειναν στην ανάδειξη προβλημάτων της κοινότητας και της πόλης.

Ο Δρόσος Τσαβλής τις επόμενες μέρες θα συνεχίσει τις επαφές με τους πολίτες και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στον ιστό.
Άνοιξε
Σύρε